Măsuri ce se impun din punct de vedere cosmetic

Măsuri ce se impun din punct de vedere cosmetic


Iarna, acest anotimp minunat în care ne bucurăm de zăpadă și de sporturile de iarnă, aduce cu sine și schimbări în îngrijirea zilnică a tenului.

Temperaturile scăzute de afară, aerul uscat din apartamente, aerul condiționat, degradează tenul, uscându-l excesiv, fie că este vorba de tenurile grase, uscate, mixte sau seboreice.

Deoarece pielea are rol de reglare a temperaturii corpului, în cazul temperaturilor scăzute din exterior, pentru a menține temperatura corporală normală, se produce o vasoconstricție la nivelul tegumentului. Astfel, fluxul sangvin este redus, prin urmare epiderma nu mai este bine oxigenată, nu este suficient de bine aprovizionată cu nutrienți, compromitându-se astfel activitatea normală a pielii. Reînnoirea celulară este încetinită, prin urmare pielea își pierde suplețea, devine opacă, aspră, fără strălucire.Ce se întâmplă cu pielea în anotipul rece?

Deoarece pielea are rol de reglare a temperaturii corpului, în cazul temperaturilor scăzute din exterior, pentru a menține temperatura corporală normală, se produce o vasoconstricție la nivelul tegumentului. Astfel, fluxul sangvin este redus, prin urmare epiderma nu mai este bine oxigenată, nu este suficient de bine aprovizionată cu nutrienți, compromițându-se astfel activitatea normală a pielii. Reînnoirea celulară este încetinită, prin urmare pielea își pierde suplețea, devine opacă, aspră, fără strălucire.

Tot datorită temperaturilor scăzute, glandele sebacee nu mai secretă suficient sebum, este diminuată și activitatea glandelor sudoripare, în consecință factorul natural de hidratare al pielii nu reușește să își desfășoare activitatea în condiții optime, este intensificat gradul de evaporare al apei la nivelul pielii.

Filmul hidrolipidic al pielii nu mai are consistență corespunzătoare pentru a-și exercita funcția de protecție, dar cele mai mari daune sunt produse asupra capilarelor, care pentru a putea face față variațiilor bruște de temperatură, sunt supuse la o adevărată “gimnastică”, de aceea apar acele înroșiri pasagere, care asociate cu o proastă circulație periferică pot duce în timp la apariția cuperozei.

Ce măsuri se pot lua din punct de vedere cosmetic?

Produsele cosmetice, din punct de vedere al protecției împotriva frigului și implicit a uscăciunii pielii, le putem împărți în produse umectante, cele care atrag umiditatea din nivelele inferioare ale pielii, care provin din apa pe care o bem și anume: acid hialuronic, uree, sorbitol, acizi de fructe; și produse cosmetice ocluzive, care funcționează ca o barieră, blocând apa și lipidele în keratinocite.

Așa că pentru acasă vom recomanda utilizarea cremelor care conțin acid hialuronic, ulei de avocado, de migdale și de trandafir pentru tenurile grase, seboreice și mixte. Deasemenea gelurile de curățare vor fi înlocuite cu lapte demachiant, iar loțiunea tonică nu trebuie să conțină alcool.

Pentru tenurile uscate, normale, cremele trebuie să conțină uleiuri de germeni de grâu, de semințe de struguri, de luminița nopții, de argan, unt de shea.

Gomajul se va executa maxim o dată pe săptămână și cu produse mai blânde, cu granule de dimensiuni foarte mici.

În salon este indicat să utilizăm deasemenea uleiuri de fructe sau din semințe pe care le mixăm în creme sau măști. Compresele calde sau ciocanul cald reprezintă un adevărat răsfăț pentru piele în această perioadă.


Ten uscat, normal, sensibil

Crema Regeneranta - 50 ml - MCCM

Crema Regeneranta - 50 ml - MCCM

00
LEI
159
ADAUGA IN COS
Crema CVita 180 - 50 ml - MCCM

Crema CVita 180 - 50 ml - MCCM

00
LEI
245
ADAUGA IN COS
Crema Platinum - 50 ml - MCCM

Crema Platinum - 50 ml - MCCM

00
LEI
459
ADAUGA IN COS
Masca Hidratanta  - 200 ml - MCCM

Masca Hidratanta - 200 ml - MCCM

00
LEI
219
ADAUGA IN COS