Stiati ca acizii de fructe pot avea efectul unui Peeling Chimic?

Știați că?

Tenul Seboreic se poate trata cu eficiență.


Tratarea Seboreei Step By Step


Tenurile seboreice sunt tot mai des întâlnite chiar și la clientele care au trecut de vârsta de 30-40 ani. Cauzele generatoare sunt multiple, la bază stând și moștenirea genetică. Seboreea fie că este uleioasă, fie că este uscată trebuie tratată cu responsabilitate. Datorită secreției de sebum în exces, tenul capătă un luciu inestetic, porii sunt colmatați și se creează un mediu propice dezvoltării microorganismelor gram negative care în final provoacă acnee, oxigenarea țesuturilor este precară, prin urmare apare și o vasodilatație la nivelul capilarelor dermului.


Pentru tratarea acestor probleme toate protocoalele cosmetice includ curățarea tenului de impurități, îndepărtarea sebumului în exces pentru a asigura o mai bună oxigenare a pielii, echilibrarea secreției de sebum precum și hidratarea pielii.


Tratamentul tenului seboreic


Curățarea tenului este indicat să o facem cu Săpun negru cu ichtiol, deoarece tenzinele extrase din nucă de cocos îndepărtează delicat dar eficient sebumul și impuritățile. Peelingul, în cazul în care nu avem pustule sau comedoane inflamate îl putem face cu Cremă Exfoliantă Mango-Orez, deoarece are atât acțiune mecanică cât și chimică. Datorită conținutului de diatomă diminuează luciul neplăcut al pielii.


Tonizarea pentru restabilirea pH-lui și activarea circulației sanguine, precum și pentru hidratare o putem face cu Loțiunea tonică hidratantă. În cazul în care tenul prezintă pustule sau acnee neimflamată folosim Loțiunea tonică pentru ten gras. Înainte de a hrăni sau hidrata pielea, putem aplica Serul Anticuperoză, deoarece este antiinflamator și întărește capilarele. Dacă dorim să introducem și ultrasunetul în protocolul de tratament, atunci vom aplica Masca Nutritivă pentru ten gras.


Masajul tenului cu probleme de seboree este recomandată să o facem cu Crema de masaj Kukui Mineral, deoarece uleiul de kukui calmează pielea.


În încheierea tratamentului tenul are nevoie de o cremă care să refacă filmul hidrolipidic al pielii, să protejeze împotriva factorilor nocivi din atmosferă și a razelor UV, să hidrateze, să echilibreze secreția de sebum, să țină sub control înmulțirea bacteriilor. Toate aceste avantaje le găsim la Crema de Catifea Solanie. Acidul boric are efect antimicrobian, normalizează secreția de sebum, iar extractele din plante (gențiană, pin, cimbru, lămăiță), datorită efectului sinergetic au efect calmant asupra pielii. Hidratarea este asigurată de uleiuri vegetale precum și de factorul de hidratare NMF.