Stiati ca? Vitamina A continuă să rămână cel mai puternic remediu antiaging, antibacterian si  antipigmentare.

Știați că?

Vitamina A continuă să rămână cel mai puternic remediu antiaging, antibacterian și antipigmentareÎn afară de trecerea anilor, un factor determinant în procesul de îmbătrânire al pielii îl reprezintă acțiunea razelor ultraviolete al căror efect este distrugerea vitaminei A la nivelul tegumentului.


Chiar dacă nu este învăluită în mister vitamina A rămâne cel mai puternic antiaging. Este singura vitamină care penetrează în mod natural peretele celular și reconstruiește informația înscrisă în codul nostru genetic (care în mod sigur nu are nici urmă de riduri sau acnee).


În denumirea vitamina A intră o grupă mare de substanțe: retinol, retinal, acid retinoic, carotenoizi (alfa, beta carotene, care în piele se transformă în vitamina A).


Vitamina A poate fi folosită atât preventiv cât și curativ.


Fie că o găsim în creme (în diferite concentrații 0,1 - 2 ml) sau sub formă de fiole, efectele vitaminei A sunt:


  • Stimulează sinteza de colagen și elastină
  • Reface bariera lipidică a pielii
  • Menține hidratarea
  • Chiar vindecă acneea (în anumite concentrații)
  • Reduce pigmentarea
  • Crește elasticitatea pielii
  • Reduce secreția de sebum

Vitamina A în Saloane de Cosmetică


Fiolele de vitamina A pot fi introduse în protocolul tratamentelor antiaging. Fie că este vorba de prevenție, fie că se execută câte o ședință săptămânal timp de 6 săptămâni, efectele sunt spectaculoase. Măștile cu vitamina A se aplică în finalul tratamentelor antiaging.


Tratament cu vitamin A acasă:


Fiolele de vitamina A pot fi încorporate în cremele de zi, astfel utilizarea lor fiind pe o perioadă mai îndelungată. Măștile cu vitamina A se aplică o dată pe săptămână.