Tenul poate reflecta mult despre stilul de viata a unei persoane, poate arata semne ale  oboselii sau a  epuizarii. Cu o mica atentie insa putem face mult pentru mentinerea tineretii si sanatatii tenului.

In viata de zi cu zi tenul este expus constant efectelor nocive ale mediului inconjurator: aerul murdar, vremea racoroasa de iarna sau chiar razele solare nocive pe timpul verii – toate acestea pot cauza probleme ale tenului. Utilizarea produselor cosmetice de machiaj pot deasemenea defavoriza starea tenului, astfel indepartarea acestora este esentiala pentru mentinerea sanatatii tenului.

In concluzie, curatarea corecta si regulata a tenului este foarte importanta. Produsele recomandate sunt:

Lapte demachiant: primul si cel mai important pas este utilizarea laptelui de fata. Utilizarea lui este foarte usoara: se ia un disc demachiant si cu ajutorul acestuia se sterge tenul cu laptele demachiant ales. Cu mare atentie se sterge si zona de langa par si linia T, adica fruntele, nasul si barbia.

Crema exfolianta indeparteaza celulele moarte al epidermei si isi dezvolta efectul de curatare pana in adancimea poriilor. Dupa exfoliere tenul recapata culoarea lui naturala si va absoarbe mai usor cremele ce se aplica ulterior.

Lotiune tonica. Dupa exfoliere poriile se dilateaza, de aceea la sfarsitul procesul de curatare este necesar folosirea unei lotiuni tonice cu efect antiseptic, tonifiant si hidratant. Aceasta calmeaza pielea, distruge bacteriile si reda fermitatea pielii.